Huidanalyse

Je huidtype is belangrijk

Naast professionele zonnebanken, goede zonnecosmetica en uitstekende service heeft ook veiligheid bij Bizonder hoge prioriteit.

Bij je eerste bezoek zullen onze professionele zonneconsulenten een huidtype analyse afnemen, voordat je gebruik kunt maken van een zonnebank. Aan de hand van de huidtype analyse wordt het huidtype bepaald. Elke huidtype reageert namelijk anders op zonnestralen. Afhankelijk van je huidtype en wensen worden de tijdsduur en frequentie bepaald die het beste resultaat zullen geven. Dit doen we om veilig gebruik van de zonnebanken te kunnen garanderen. 

Je huidtype kun je thuis op je gemak via het onderstaande formulier bepalen. 

Ongeacht of je wilt voorbruinen om te voorkomen dat je op vakantie verbrand, na de vakantie langer je bruine kleur wilt vasthouden, eenmalig een kleurtje wilt of het hele jaar rond een gezonde bruine teint wilt, Bizonder Wellness Centre is beste keus om je wensen te realiseren. 

Gevoeligheid voor zonlicht (UV-straling) of wel de snelheid waarmee verbranding optreedt is afhankelijk van je huidtype.

Er zijn 4 huidtypes die een grote tot gematigde gevoelheid hebben voor UV-straling. Huidtype 1, 2 en 3 verbranden snel door UV-straling.

Hoe snel of hoe diep iemand bruin wordt is erfelijk bepaald en blijft heel je leven hetzelfde. Dit verandert ook niet door vaker of langer te zonnen.

 

Vul het huidanalyse formulier voor het bepalen van je huidtype en het zonadvies

REGELS VOOR VEILIG EN VERANTWOORD ZONNEN

 1. Overdrijf het niet, maar zon verstandig. De belangrijkste regel. Dat betekent: Het liefst niet meer dan één zonnebankbeurt per week.
   
 2. Neem de voor jouw specifieke de huidtype aanbevolen bruiningstijden in acht. Samenwerking Verantwoord Zonnen beschouwt 50 zonnebeurten per jaar als "veilig". Vraag nauwkeurig advies aan het deskundig personeel van Bizonder Wellness Centre.
   
 3. Houd tijdens het zonnen de ogen gesloten en draag steeds een beschermend brilletje. Vaak en langdurig de ogen blootstellen aan UV-straling kan leiden tot het ontwikkelen van grijze staar. De oogleden bieden onvoldoende bescherming tegen UV-stralen omdat deze weinig tot geen pigment bevatten.
   
 4. Gebruik geen beschermende producten tegen de buitenzon onder de zonnebank (producten met SPF beschermingsfactor). Producten met SPF zijn bedoelt voor bescherming tegen langdurige blootstelling aan zonlicht. Vanwege de korte bruiningstijden onder de zonnebank remt een SPF de bruining. 
   
 5. Verwijder grondig alle cosmetica van de huid en doe alle sieraden af voor  een zonnebanksessie. Gebruik ook geen parfum of aftershave kort voor het zonnen. Hierdoor treedt verkleuring in de huid op.