Wat je mag verwachten van een Full Body Massage?

Wat je mag verwachten van een Full Body Massage?
Aantal woorden: 843
Leestijd: 4 minuten
Leestijd dikgedrukt: 50 seconden

Het leven kan soms chaotisch en overweldigend zijn, en het kan moeilijk zijn om afstand te nemen van de drukte en gerace. Veel mensen hebben moeite om met stress om te gaan en tijd voor zichzelf te vinden. Stress kan schadelijk zijn voor je fysieke en mentale gezondheid als je niet oppast. Het is van cruciaal belang om een manier te vinden om stress en spanning los te laten. Een massage behandeling is een uitstekende manier om zowel fysieke als mentale spanningen in het lichaam in balans te brengen.


Als je echter nog nooit een massage hebt gehad, kan het een beangstigende en overweldigende onderneming zijn om een massage te kiezen en te ontvangen die bij je past. Een full body massage kan enorm transformerend zijn. En als je jezelf van tevoren goed informeert door onderzoek te doen, kan je onnodige spanningen tijdens je eerste bezoek voorkomen. Wil je meer weten over het ontvangen van een full bodymassage van Aysana Massage bij Bizonder? Lees dan verder voor meer informatie.


Wat is een full body massage precies?

Een full body massage is een ontspannende ervaring die je als herboren zal laten voelen. Dit soort massage duurt normaal gesproken minstens 60 minuten, zodat er genoeg tijd is om te concentreren op de belangrijkste delen van het lichaam, zoals de rug, schouders, benen, voeten, armen, handen en nek. Je wordt verzocht op je gemak uit te kleden en de therapeut respecteert je bescheidenheid door u een laken of deken te geven om jezelf te bedekken.

De sessie begint meestal met op de buik liggen, waarbij de aandacht van de rug start en zich een weg baant naar de benen en voeten. Vervolgens rolt men dan op de rug en Sandra werkt zich een weg omhoog over het lichaam, meestal eindigend met de nek en soms de hoofdhuid.

Als je specifieke probleemgebieden in gedachten hebt, laat het Sandra weten, en zij zal zich dan concentreren op die gebieden die je de meeste ongemak bezorgen in je dagelijks leven.


Wat zijn de voordelen van een volledige lichaamsmassage?

Een volledige lichaamsmassage zorgt uiteraard voor grote ontspanning en verlichting van ongemakken in het lichaam. Het heeft echter ook echte gezondheidsvoordelen. In studies is aangetoond dat een massage behandeling nuttig is bij het behandelen van:

 • Chronische pijn in de onderrug
 • Angst
 • Stress
 • Slapeloosheid
 • Verwondingen aan zacht weefsel 
 • Hoge bloeddruk


Enkele fysieke voordelen zijn:

 • Verminderde spierspanning
 • Verbeterde bloedsomloop
 • Verhoogde beweeglijkheid en flexibiliteit van de gewrichten
 • Verbeterde huidskleur
 • Verhoogde mentale alertheid

Een massage kan rustgevend aanvoelen, maar het lichaam wordt tegelijkertijd ook geactiveerd, wat uitstekend is voor jou en je gezondheid. Het maakt je spieren, organen en klieren wakker, verplaatst bloed en lymfevocht en voert afvalstoffen af en stimuleert de aanmaak van hormonen.


Cupping:
Tijdens een full bodymassage kan Sandra intuïtief en altijd in overleg cupping als extra middel inzetten om de gebieden die het nodig te behandelen.

Wat is cupping?

Cupping is een massagebehandeling waarbij vacuüm wordt gebruikt om bindweefsel te decomprimeren of wel los te maken. In tegenstelling tot andere manuele massages die bindweefsels samendrukken. De cup zuigt zacht op je huid en tilt onderliggend bindweefsel tijdens het cuppen op in de cup.


Hoe voelt het aan?

Cupping is een heerlijk prettige en niet pijnlijke behandeling. Het gevoel is er een van trekken aan de huid wanneer de cup in een rollende beweging wordt bewogen. Vanwege de verhoogde bloedtoevoer naar de regio, wordt vaak roodheid of een gevoel van warmte gevoeld wanneer de cup wordt losgelaten.


Hoe lang duurt een full body massage?

De lengte van een sessie is geheel afhankelijk van jou en je comfortniveau. Massage sessies duren doorgaans ongeveer een uur. Dit is de gebruikelijke duur van de afspraak die door klanten wordt gekozen. Wij bieden ook ook kortere massages aan die gericht zijn op een specifiek deel van het lichaam. En we bieden ook andere langere massages aan met andere technieken.


Wat moet ik aandoen als ik voor het eerst een massage krijg?

Draag naar je afspraak waarin je je het meest op je gemak bij voelt. Wanneer je de massageruimte binnenloopt, zal Sandra je vragen om je te ontdoen van kleding tot waar jij het pretting vindt. Ze verlaat de kamer en laat je uitkleden en onder de meegeleverde lakens op de behandeltafel te gaan liggen, zodat je constant bedekt bent. Ze zal het laken alleen verplaatsen om op één deel van het lichaam tegelijk te masseren. Om verschillende redenen kan gevraagd worden om kleding uit te doen. Direct contact met de huid- en spiergebieden helpt bij het geven van een effectievere massage.

Bovendien zouden de druk en bewegingen van de handen van Sandra overmatig gekreukte kledingstukken veroorzaken, waardoor het masseren veel moeilijker wordt. Ze komt niet in de buurt van intieme delen van het lichaam en luistert naar alle verzoeken die je hebt met betrekking tot locaties die je wil vermijden.

Wat kost een full bodymassage?

Afhankelijk van het type massage, de duur van de massage en de intensiteit van de massage kan de prijs variëren. Echter de prijs van een full bodymassage in onze praktijk is €62,50